Kävin viikolla Turussa, Euroopan kulttuuripääkaupungissa vuosimallia 2011. Osana kulttuuripääkaupunkihanketta ovat Turun Logomossa järjestetyt taidenäyttelyt, joista sain myös osani. Näyttelytiloissa voi tutustua niin jalkapalloon, Liisaan ihmemaassa kuin Turun suureen paloonkin. Liisa ihmemaassa ei tosin ollut ihan niin sadunomainen kokemus kuin ennakkoon odotin.

"Tuli on irti" - näyttelyä seuratessani koin kuitenkin kulttuurisista elämyksistä suurimman huomatessani Suomen presidentin samassa tilassa. Tarja oli vetänyt lippalakin syvälle päähänsä ja kulki näyttelyssä ystävättärensä kanssa ihan kuten kuka tahansa muukin kansalainen. Välillä hän pysähtyi ihastelemaan ja ihmettelemään näyttelyn elementtejä, ympärillä olevien ihmisten kuiskutellessa näkemästään näyttelyn sijaan.

Mennessäni katsomaan dokumenttia Turun palosta ymmärsin vasta kymmenen minuuttia myöhemmin istuneeni koko näytöksen ajan miltei Rouva Presidentin vieressä. Turun visiitti jäi hyvin mieleeni, ei kuitenkaan tällä kertaa tarjoamansa kulttuurielämyksen ansiosta. Aina ei tarvitse mennä Naantaliin saakka katsomaan muumimammaa.