Luin viime kesänä erään englanninkielisen pokkarin. Alku oli aika takkuinen ja vauhtiin pääseminen vei tovin, mutta sen jälkeen lukemista ei voinut jättää kesken. Tämä oli vähän hankala välillä toteuttaa, sillä olin töissä lähes 24/7, mutta kirja tuli mukanani töihin ja siivitti useamman tunninkin kestäviä työvuorojani, saaden ne kuluman jopa liian nopeasti. Pokkari lyhensi myös useita yöuniani.

Kysymykseen "Mikä tekee kirjasta loistavan" on olemassa ihan yksinkertaisia vastauksia. Kirja on hyvä kun...

... se antaa pakoreiän arjesta ja ympäröivästä maailmasta.

... päähenkilöön samaistumiseen menee alle minuutti.

... tarina itkettää ja naurattaa vuorotellen, täysin odottamatta ja aina vaan uudelleen (joskus pitkin päivää).

... se antaa uusia ideoita, tsemppaa tekemään asioita joita on aina halunnut tehdä ja tekee ne vieläpä helpommaksi.

Vain muutamia viikkoja sitten löysin kyseiselle teokselle jatko-osan. Tiesin jo aiemmin sarjan olevan kolmiosainen ja aloitin lukemisen väärästä päästä. Ilokseni sain huomata, että ensimmäinen kirja oli paljon parempi kuin viimeinen, eikä väärä järjestys vienyt hohtoa tarinasta lainkaan. Vaikka tiesin jollain tasolla tarinan lopputuloksen, ahmin rivejä ikäänkuin pohtien voisiko kaikki kääntyä vielä sittenkin ihan päälaelleen.

Tänään töiden jäkeen hain tarinan kolmannen eli keskimmäisen osan ja aloitin sen jo raitiovaunussa kotimatkallani.

Lukijoiden iloksi kyseinen kirjailija on tuotteistanut kolmiosaisen tuotantonsa loistavasti. Kirjan päähenkilö on blogikirjoittaja ja kyseinen blogi päivittyy teoksen omalla sivustolla. Kaikki teokset keskittyvät yhteen kaupunkiin, joiden parhaimmat matkailu-, shoppailu-, majoitus-, ja ravintolavinkit kirjailija on kerännyt yhteen sivustolleen. Tarinan lukeneena koluan takuuvarmasti juuri nuo paikat vierailuillani näihin kaupunkeihin, sillä jokaiseen on liitettävissä oma tarinansa. Tarinoita näistä ihanista pokkareista.

Meni yllättävän kauan ennen kun ymmärsin, miksi tarinat upposivat minuun niin täydellisesti. Tähän mennessäni lukemat kirjat sijoittuvat Pariisiin ja New Yorkiin. Jälkimmäinen on ollut matkustuslistallani jo pitkään ja ensimmäisessä vierailin pari kesää sitten, ihastuen kaupunkiin täydestä sydämestäni. Päähenkilön unelmana on olla kirjoittava toimittaja menestyksekkäässä lehdesssä ja uraa tavoitellessaan hän alkaa päivittää blogia lehden nettisaitille. Minua yhtään tunteville ihmisille on ilmiselvää, miksi samaistun kyseiseen henkilöön. Kolmas tekijä lienee päähenkilön asenteeseen ja luonteeseen liittyvät seikat, jotka minäkin itsessäni tunnistan.

Suositellaan sinkuille, alla olevista kaupungeista kiinnostuneille, humoristeille, elämästään täysillä nauttiville ja niille jotka sitä vasta opettelevat. Suosittelen myös kaikille vaatteita, kenkiä ja kauneudenhoitoa rakastaville sekä lisärohkeutta tyyliinsä kaipaaville. Ennen kaikkea suosittelen bloggareille, blogeja rakastaville, elämänohjeita etsiville ja lisärohkeutta kaipaaville.

Hae siis jo omaksesi:

Hollywood

I heart New York

Paris

by

Lindsey Kelk

ja tsekkaa nimen alta löytyvä loistava blogisaitti :)